Hedi Hoka

Logo Psiholog Doctor Hedi Hoka

În adâncul sufletului

Psiholog Doctor Hedi Hoka

Corpul răspunde în prezent durerii din trecut. Vindecarea prin metoda constelațiilor familiale

În cartea sa, Dr. psiholog Hedi Hoka ne arată cum grija pentru membrii familiei ne împinge adesea să le asimilăm problemele și dificultățile. Și când ajungem să trăim drama unor alte generații, repetâm inconștient comportamentele, reacțiile și tiparele predecesorilor noștri. Cum putem noi să dăm sens acestei dureri și să ne eliberăm de trecut, înainte ca trecutul să ne distrugă viitorul?

Nimeni nu își dorește să sufere. Însă, de cele mai multe ori, doar cochetăm cu ideea de a ne simți împliniți. Ne cărăm dorințele de pe o zi pe alta. Totuşi, venerăm un singur lucru: inerția. Așteptăm că poate se va întâmpla ceva și suferința va dispărea. Sau poate există niște forțe superioare asupra noastră care vor pocni din degete și o să schimbe ele ce e de schimbat în noi. Și atunci subestimăm ceea ce putem deveni. Puterea de a ne schimba se află în fiecare dintre noi și așteaptă să fie revendicată.

Cartea aceasta este pentru tine dacă:

• Ai avut o copilărie dificilă sau o relație toxică.
• Ai pierdut un membru al familiei și încă nu ai procesat complet durerea.
• Ai rețineri când vine vorba de a te bucura de prezent și a te elibera de trecut.
• Ai speranța că nu vei repeta greșelile părinților tăi și nu vei transmite traumele copiilor tăi.
• Ai ambiția necesară pentru a rupe ciclul vicios al traumei.

Ceea ce este nerezolvat cu părinții noștri nu dispare. Dar apare, inconștient, în relațiile noastre. Ceea ce am devenit azi, felul în care relaționăm unii cu alții, modul în care ne percepem pe noi înșine, sinele nostru corporal, încrederea în forțele proprii, stima de sine, felul în care ne manifestăm iubirea, cum ne alegem profesia, sănătatea, abundența, dorința de a avea copii sau nu depind, în mare măsură, de relația pe care o avem sau am avut-o cu părinții noștri.

Ce te învață cartea:

• Cum să identifici și să elimini tiparele autodistructive de comportament.
• Cum să rezolvi relațiile disfuncționale din familie.
• Cum să faci pace cu trecutul tău și istoria familiei tale.
• Cum să clasifici evenimentele traumatice.
• Cum să-ți gestionezi emoțiile, astfel încât acestea să nu te mai controleze.

Testimoniale despre carte

„Profundă și captivantă, cartea scrisă de Hedi Hoka ne ademenește în adâncurile sufletului pentru a ne dovedi că în noi există iubire. Nu am citit până acum o altă carte care să evidențieze cu atâta eleganță conexiunea supremă dintre suflet, știință și constelațiile familiale.”
Gáspár György, psihoterapeut relațional imago, autorul cărții Suflete de sticlă

„În era explorării interioare și a înțelegerii profunde a dinamicii relațiilor umane, această carte este o contribuție semnificativă în domeniul psihologiei, cu predilecție al tehnicii constelațiilor familiale. Remarcabilă este abilitatea autoarei de a traduce conceptele complexe ale constelațiilor familiale într-un limbaj accesibil și prin exercițiile practice. Cititorii sunt ghidați să exploreze propriile relații familiale, să identifice modelele de comportament și să acceseze potențialul de vindecare.”
Georgiana Spătaru, psiholog și autoarea cărții Exerciții de fericire

„A fost o călătorie de suflet cu sens, cu regăsire, conexiune, căldură și reîntregire. Cu multă dragoste și recunoștință”
Aurelia, Constanța.

„Hedi, prin răbdarea, căldura și înțelepciunea ei, te susține pe parcursul acestei călătorii minunate. Îți oferă siguranță, încredere, iar spațiul creat te ajută să devii vulnerabil, să te deschizi și să accepți viața.”
Alina, Petroșani

„Mulțumesc, Hedi, pentru răbdarea și, mai ales, pentru blândețea pe care mi le-ai oferit, m-am simțit tot timpul în siguranță chiar și atunci când am fost pus față în față cu fricile necunoscute ale subconștientului. Mulțumesc pentru explicațiile detaliate și exemplele concrete pe care le-ai folosit pentru a ne face conștienți de mecanismele relațiilor familiale. Te rog să nu renunți niciodată la umorul fin precum un ciocan din vată de zahăr.”
Constantin, Iași